Reeds in maart 2017 had Stado een eerste verkennend gesprek met de gemeente aangaande de ontwikkeling van een groter perceel in het centrum van Hechtel, met daarop een in 1945 gebouwde enorme villa, en een wat later opgetrokken bijhorend landgebouw in een parkdomein.

Uiteindelijk slaagde het team van Orens- en Van Grimbergen Architecten erin om een verantwoorde en duurzame ruimtelijke invulling te geven aan dit bijzondere perceel waarbij maximaal rekening werd gehouden met heel wat moeilijk verenigbare voorwaarden en wensen.

Zo zullen vele waardevolle loofbomen niet alleen worden behouden, maar tevens deel uitmaken van de aanleg van een nieuw parkdomein naar een ontwerp van landschapsarchitect Landschaap. Daarin worden twee zogenaamde “Urban Villa’s” geïntegreerd met 19 appartementen en een gezamenlijke, goed toegankelijke, royale parkeerkelder. De inplanting van de gebouwen gebeurt aan de oostzijde van het perceel, waarbij de quasi volledige westelijke helft, groen aangelegde open ruimte blijft. Het gebouw “Blok I” werd ingeplant op ruim dertig meter uit de as van de Peerderbaan en telt 11 appartementen, terwijl de straatgevel van “Blok II” met 8 woongelegenheden, op maar liefst meer dan zestig meter uit de as van de weg is gelegen.

Op die manier wordt het rustig en groen wonen, in het centrum van Hechtel, op nog geen 150 meter van het rotondekruispunt van de weg Hasselt-Eindhoven, nog aangelegd door Napoleon, en de weg Maaseik-Leopoldsburg. En op vrijwel exact één kilometer hebben toekomstige bewoners reeds aansluiting met de belangrijke Limburgse Noord-Zuidverbinding die maakt dat doorgaand verkeer sinds het einde van de jaren negentig niet meer door de dorpskern hoeft te passeren.

Opnieuw zet Stado ook bij deze ontwikkeling weer maximaal in op duurzaam en comfortabel wonen, alsook op uitzonderlijke energiezuinigheid met gegarandeerde E-peilen en verbruiken die lager liggen dan één derde van een BEN of zogenaamd “Bijna Energie Neutraal” appartement!

 

Copyright © 2024 Stado BV